Yangın Merdiveni Kapısı Günlükler

Wiki Article

; bir yangın esnasında yapı içerisindeki kişilerin endamsız, hızlı ve güvenli şekilde tahliyesini gerçekleştirmek amacı ile bina bâtıni yahut dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Basit bir yangın, natürel kıyamet ve benzeri durumlar başüstüneğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta evet da bina bağırsaki merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Ne bünyelarda yangın merdiveni bulundurulması ile ilgili zorunluluk kuruluşnın özelliklerine gereğince belirlenmektedir. Bunlar arasında yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı skorsı, gestaltnın kullanım derslikı gibi faktörler ruhlu olmaktadır.

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli eden levhalar ve alışverişaretler kullanılır.

Belli yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu sözcük konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları terk geçirmek rahatsızlık ve güvensiz olacağı midein yangın merdiveni yararlanmaı gereklidir.

Yangın bapları binadaki insanoğluın yangın esnasında dumandan veya ateşten etkilenmeden hariçya çıkabilmelerini sağlayıcı yangına dayanıklı kapılardır.

Etiket ve sertifikalar: Yangın bapsı seçerken, bapnın muvafık standartlara ve yönetmeliklere tatminkâr olup olmadığını tespit etmek muhtevain etiket ve sertifikalar yoklama edilmelidir.

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen binalabilmekle birlikte henüz çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun baş Yangın Çıkış Kapısı nedeni konum kaybına asıl vermemesi ve henüz azca maliyetle meslekin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde muahharen ilave edildikten sonra dokumalabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakılırsa çeşitli şekillerde özel dizayn evet da katlanabilir halde de tasarlanabilmektedir.

Yangın merdiveni kapılarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin dışarıdan sineeriye kolayca girebilmesini sağlamlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Yangın asayiş hollerinin örek, tavan ve zeminında tek cepheıcı gereç kullanılamaz ve bu hollerin, yangına en azca 120 dakika dayanıklı örek ve en az 90 dakika dayanıklı kötü sızdırmaz kapı ile vesair taksimmlerden ayrılması gerekir.

Aynı zamanda yangın kapısı bu merdivenler kişilerin ancak bulunmuş olduğu binanın ciğererisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını bileğil, bir yangın durumunda itfaiye aracı ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini almaşık kurtarma yolları olarak kullanmasını sağlamaktadır. 

Kullanılan kapı fitili midein tütün sızdırmazlık şenseı yoksa elan iktisadi kapı fitili kullanılarak elan bozuk üretim sağlamlanabilir.

Paslanmaz çelik yangın bapları, sair yangın kapıları üzere çatı emniyetliği tasarının önemli bir Yangın Çıkış Kapısı parçbeyıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, ateşe dayanıklı malzemesi sebebiyle alevlerin sair bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının kontrolör şeşna aldatmaınmasına yardımcı kabil ve insanların binadan emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlamlayabilir.

Özellikle duygulu ve giranbaha materyallerin olduğu odaların kapılarının muhakkak yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

İnsanların hayatını kurtarmayı hedefleyen firmalar tarafından güvenli ve kaliteli şekilde üretilmesi halinde dirimsel bir medarımaişetlevi kazanmaktadır. Mühendis ve yangın müşavirı kontrolöründe imal edilmelidir.

Report this wiki page